onsdag 25 mars 2009

Mammons röst - eller besöket på Torp Köpcentrum

Idag har mamman och bäbisen varit på Torp Köpcentrum tillsammans med en annan mamma och bäbis. En låååååång utflykt som bäbisarna hann tröttna på flera gånger om. Men är man bäbis har man bara att anpassa sig, vilket de snabbt insåg - de små gullklimparna!

Mamman gillar egentligen inte Torp. Mamman avskyr egentligen Torp. Externa köpcentra brukar normalt sett inte vara speciellt snygga. Men Torp är nog bland det fulaste köpcentrum mamman någonsin sett. Efter att ha blivit mamma har mamman dock insett att det är rätt praktiskt och bekvämt med köpcentrum - tyvärr... Åtminstone den här tiden på året.

Eftersom mamman kommer att börja jobba så smått om ett par veckor så behövde mammans garderob uppdateras något. Morgonens snabba check i garderoben lät ungefär så här: svart, svart, svart, mörkgrå, mörkblå, svart, svart, mörkbrun, svart, svart, svart, grafitgrå, svart... Med sig hem i påsar från diverse affärer fick mamman med sig något grönt, något rutigt, något ännu grönare, något prickigt och... något svart!

Mamman kollade även in nya Converse eftersom de gamla vita numera snarare är grå och nästan inte håller ihop längre. Mamman tittade på gråa, blåa, röda, beiga och svarta skor. Med sig i påsen fick hon dock ett par... VITA. Varför variera sig när vita Converse är absolut snyggast?!

Lite nördvarning är det när mammorna även passar på att besöka stora livsmedelsaffären för att kolla in utbudet av barnmat. Oooooohhh kolla här, en hel GÅNG med bara barnmat! Oooooooohhh, kolla vad många olika grötar det finns att välja mellan!! Ooooooohhh, det finns många fler ekologiska burkar här än hemma!!! Jag trodde faktiskt inte att jag skulle sjunka SÅ långt ner i bäbisträsket...

Bäbisen fick inte ett enda nytt plagg. Det är första gången mamman åkt från Torp utan att ha shoppat halvt ihjäl sig till det lilla grynet. Eller jo, för att hålla bäbisen på gott humör fick han faktiskt en BRIO skallra - så retro och så rätt!

Pappan då? Fick inte han något? Jodå, han fick också present i form av Anton Bergs plommon i madeira och jordgubbar i champagne. Eftersom mamman tycker de är kalasgoda...

2 kommentarer:

Åsa sa...

du kunde liksom inte väntat med att köpa saker till A tills dopet på lördag??

Ingrid sa...

nej, det var en akut situation... vi hade glömt alla leksaker hemma och så gick jag bara förbi en sån här när vi var och köpte solskydd till bilen... har du köpt en sån skallra????