onsdag 9 september 2009

1:a tröjan klar

Jaha, nu har jag sytt klart den första tröjan i trikå till A. Gjorde en massa fel på vägen, så med tanke på det får jag väl vara nöjd med resultatet. Men den kunde definitivt varit snyggare och mer välsydd.

Hade fattat fel av mönstret, det handlade inte om att bandkanta utan om att sätta mudd. Och det har jag ju hyfsad koll på nu. Men när jag klippte till dessa trodde jag att sömsmånen var inräkad (eftersom jag trodde det handlade om bandkantning...). Sedan orkade jag helt enkelt inte klippa till nya muddar - så de fick bli en aning korta. Tyckte faktiskt att det såg riktigt snyggt ut. Sedan skulle jag för första gången i mitt liv sticka ner sömmarna i ärmar och halslinning. Det var svårt att förstå hur det går till att sy med tvillingnål och förmodligen skulle jag valt längre stygn. Så nu tycker jag inte att det ser så snyggt ut längre. Sedan ser sömarna på de två ärmarna lite olika ut eftersom jag korkat nog valde att placera nålen olika, bara för att testa hur det skulle bli. Då får jag ju skylla mig själv. Jaja. Tyget bubblar litegrann och det ser utsträckt ut. Skit också. Summa sumarum känns hela tröjan skev och på sina håll onödigt uttänjd. Det där med att trikå är förlåtande att sy i känns som en klen tröst...

Usch, vad gnällig jag låter. Egentligen borde jag nog vara nöjd, med tanke på att det är FÖRSTA gången jag gör det här. Men övning ger färdighet. Jag har säker över 1.5 meter tyg kvar av de bruna elefanterna, så det här behöver inte bli den sista av sitt slag.

Här kommer i alla fall bildbevis.

4 kommentarer:

Malin Z sa...

Jag tycker i alla fall att den blev superfin, gillar mönster/färgkombon!
Tusen tack för senast! Den helgen kommer jag leva gott på ett tag framöver.
Kramar, Malin

Marie Svärd sa...

Nu tycker jag att du är onödigt hård mot dig själv. Du har verkligen avancerat supersnabbt och valt att göra det så redigt och ordentligt så. Sedan att allt inte blir helt rakt och lagom sträckt första gången, det får du faktiskt ha överseende med.

Grattis till verket!

Anne sa...

Så FIN!!! : )

Ingrid sa...

Snälla ni är! Jag gillar också färgkombon, känns fräsch!!

Malin: Tack själv för en superhärlig helg! Kan levas länge på...