tisdag 11 augusti 2009

Första muddbyxan

Igårkväll sydde jag första muddbyxan på nya symaskinen. Eller rättare sagt. Första muddbyxan sedan syslöjden i nian... Jag har knappast ingen erfarenhet av att sy barnkläder i trikå!

Här är några snabba bilder så här på morgonkvisten - gäller ju att passa på att blogga på udda tider nu när jag jobbar igen. Tur är det då att A vaknar redan klockan 05.30... Inte helt lätt med ljuset och fotomodellen var snabb som blixten - på väg mot kameran hela tiden.



Brun velour och limegrön mudd från Stoff och Stil. Mönster från Elsebeth Gynther Nya barnkläder 62-104, men något modifierat.

Är rätt nöjd med resultatet även om den blev STOOOOR i storleken. Det inte var helt enkelt att få till att sömmen bak på mudden skulle möta byxans söm. För att vara första försöket är jag ändå nöjd. Gjorde extra långa muddar i bensluten så att de kan användas länge. Men frågan är om det inte var onödigt med tanke på att A sliter rätt bra på byxorna nu när han kryper...

5 kommentarer:

Kristin sa...

Gud vad du är duktig, det såg väldigt snyggt och proffsigt ut! Är det tillverkning i stor skala som gäller nu? Krypstadiet sliter hårt på byxorna...

Hur gick första dagen på jobbet?

kram K

Marie Svärd sa...

Bravo Ingrid! Jag tycker att det svåra är att göra resåren tillräckligt tajt, så att den inte slappar till sig efter lite användning. Är mönstret från en bok som heter så där? Är den bra?

Linda sa...

Vad duktig du är!!

Ingrid sa...

Oj vilka snälla kommentarer. Ni har ju inte sett dem på närmare håll...

Tillverkning i stor skala? Nja, men just nu är jag väldigt förtjust i att shoppa tyg på nätet så det blir väl till att sy så nålen glöder så att de inte bara läggs på hög...

Ja mönstret är från en bok. Rekommenderas! Det är ju sjuttiotalsmönster, vilket jag gillar. Men man kan ju ändra i mönstren om man så vill. Jag ville mest prova och se hur mönstret såg ut. Ska ändra lite i det tror jag. Det finns många bra böcker på biblioteket!!

Ingrid sa...

Jag glömde säga: Tack för berömmet!