tisdag 14 juli 2009

Herr & Fru

Fredagen den 10 juli klockan 16.00 gifte vi oss i Svenska sjömanskyrkan i Skagen!Regnet öste ner HELA dagen och de där fina utomhusbilderna jag hade drömt om fick istället bli ateljebilder med värsta 80-talsbakgrunden... Lite smått besvikna måste vi ju erkänna att vi är. Det där ljuset som Skagen är så känt för syns inte direkt i våra bilder... Vidare så blev bilderna från kyrkan väldigt suddiga, detta berodde nog dels på vädret dels på att en viss liten kille satte en hand över linsen strax innan vi skulle vigas. Men allting blir inte som man tänkt sig och tur är kanske det. Vi kommer förmodligen att skratta åt bilderna om några år sådär. Summa sumarum är vi dock väldigt nöjda och hoppas att ingen blir stött av att vi valde att gifta oss i hemlighet och utan att ordna någon fest. Vi ville ha det så här.

Dagen började klockan 04:46 med en illvrålandes Arvid. Och han ville inte låta sig lugnas. På ett fint hotell där övriga gäster utgjordes av 55+ kände vi att det var nog lika bra att ta ut honom i vagnen. Det blev jag som drog på mig regnjackan och sedan fick jag promenera runt i en timme och fyrtio minuter i ÖSREGN! Behöver jag säga att det inte var någon annan än jag och tidningsbudet som var ute i detta väder... När jag kom hem var jag genomblöt. Vid frukosten klockan åtta fick vi onda ögat av våra rumsgrannar. Tror jag det. De hade nog inte räknat med att det ingick att bli väckt i ottan av en skrikandes bäbis på deras semester i Skagen.

I kyrkan var det bara vi, Arvid, två vittnen (plockade från gatan?), kantorn, en snäll herre som jobbade i kyrkan som fick agera vigselfotograf (och så passade han Arvid) samt en svensk och en dansk präst. Efter själva vigseln fick vi jordgubbstårta och kaffe i Sjömanskyrkan. Sedan drog vi tillbaka till hotellet, delade en flaska skumpa och fick Arvid att somna. På kvällen åt vi trerätters på hotellet (med Arvid i vagnen, tyst och snällt sovandes hela tiden) och maten var verkligen fantastisk!

Så nu är vi herr och fru. Fast fortfarande med våra vanliga efternamn.

4 kommentarer:

Åsa sa...

Ååååå, gud så fina ni är!!

Anne sa...

Stort grattis till er båda! Vad kul! : D

Linda sa...

JätteSTORT grattis till er!
Himla fina är ni och lille Arvid är söt som socker :))
Synd att inte allt blev precis så där som man önskat och drömt om men blir det någonsin det ;) Fina är ni, gifta blev ni och en supersöt bäbis har ni. Perfekt!

Jenlon sa...

GRATTIS! Så fina ni är!