måndag 14 december 2009

Länge sedan...

Oj, det var inte mycket fart här... Det har varit ett ganska tung höst. Periodvis kämpigt på jobbet kombinerat med att vara småbarnsförälder med gnälligt barn och en hemmapappa som tycker att tiden går lite långsamt hemma ibland. Suck! När man har sina egna föräldrar på långt avstånd och känner att man inte vill eller kan be någon annan om hjälp så kan det bli rätt slitigt. Nä, nu ska jag inte vara så negativ. Tur att mina gnällpojkar har haft öppna förskolan att gå till!

Den 11 januari börjar vi inskolningen av A på dagis. Ska bli rätt skönt då vi märker att han behöver stimulans av andra barn - han älskar öppna förskolan och blir jättesur om vi går förbi byggnaden utan att gå in...

Annars tycker jag att liten blivit ganska stor. Han går som bara den och har blivit en riktigt bestämd liten herre som talar om med hög och ljudlig stämma hur saker och ting ska vara. Jag kan ju säga att A brås på sin mor när det gäller humör - de senaste dagarna så har det varit mycket ilskna utbrott på det ena och det andra. Han är en kaxig liten skit som skäller tillbaka om man talar om för honom att han inte får göra något.

Under hösten har vi byggt en friggebod. Herregud så det ser ut på tomten... I helgen försökte O att röja upp lite, men det känns som att det kommer ta ett tag att få ordning på tomten. Vår fina "gräsäng" är inte lika fin på vinter *hrmmmm!* och ännu värre ser den ut nu med en massa byggskrot. Vi grävde även bort snöbärshäcken mot grannen och planterade en ny oxelhäck. Jisses vad jag längtar efter att få lite höjd på häckarna nu... Men friggeboden blir superbra - helt plötsligt vill man vara i den delen av trädgården, så nu känns tomten lite större.


A som i a-brunn...


Bus i trädgårdenFriggeboden

2 kommentarer:

Malin Z sa...

Friggeboden blev ju toppen! Spännande att få se hur ni inreder den så småningom.
Kram,
/M

Ylva sa...

Hej Ingrid! Nu har jag hittat din blogg via Pontus :)

Skönt att läsa om fler människor som verkar lite normala och inte som vissa man känner som är helt överdådigt präktiga :)

Ni får höra av er om Makrillen vill bli hästkille nån gång!