lördag 25 juni 2011

Glad midsommar (i efterskott)

Så här på midsommardagen antar jag att det fortfarande går bra att säga glad midsommar, eller?!

Den här midsommarhelgen var efterlängtad av mig. Jag vet att man inte ska klaga, men nu börjar det blir rätt slitigt att gå hemma med två barn. Samma sak dag ut och dag in. Fixa mat, plocka undan mat, byta blöjor och sen börjar allt om igen. Det är konstigt nog stressigt att komma iväg i tid för att hämta och lämna Arvid på förskolan de dagar han är där. Jag är alltid sen när jag ska hämta. Och på morgonen så blir det alltid tjat och en mamma som blir arg när vi är sena och inte har kommit iväg för att någon inte vill samarbeta och den andra bara skriker. Sen har vi Ellen som bara vill bli buren hela tiden... Arvid har energi för två känns det som och tycker att det mesta är tråkigt. Jag förstår honom, han får hela tiden stå tillbaka för Ellen. Många dagar känner jag mig fruktansvärt otillräcklig och orättvis. O har dessutom jobbat mycket på sistone och så har det varit kallt, blåsigt och regnigt väder att det har varit svårt att vara ute med Ellen som inte vill ligga i vagn. Då blir det lätt lite för mycket av "det goda"... (så, nu har jag gnällt av mig!)

Så det kändes väldigt skönt att få en längre helg ihop med O. För även om jag gnäller på att han jobbat mycket på senaste tiden så delar vi verkligen på ALLT när han är hemma. Bara det är en anledning att älska honom :) Igår blev en lugn dag. Vi valde att stanna hemma bara vi fyra och ta det lugnt. Jag städade undan mina symaskiner (det är nu man ska applådera!) och plockade in pioner och rosor från trädgården. Så åt vi midsommarlunch med jordgubbar till efterrätt. Mitt i prick. Lugnt och skönt och glada barn (mest hela tiden!). Idag blir det dans kring midsommarstången (huvaligen). Fast Arvid tycker nog att det blir kul - och vad gör man inte för de små liven :)

Om en vecka ska jag och barnen åka till päronen i Småland. Det blir kul för Arvid att hänga med mormor, morfar, moster och kusinerna. Och det blir skönt för mig! O ska stanna hemma och måla golven på vår nedervåning (spännande!) - det kommer bli så snyggt med vita golv till våra teakmöbler! Två flugor i en smäll!

Inga kommentarer: