Måste tipsa om ett supergott GI-recept: Orientaliska kycklingbullar!!!
400 g kycklingfärs
1 citrongrässtjälk, fint hackad
5 cm färsk, riven ingefära
1-2 gröna chilifrukter, fint hackade (men vi kör med 1 röd istället)
2 vitlöksklyftor, fint hackade eller pressade
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
2 kaffir limeblad
sesamfrön
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienser. Forma färsen ungefär som järpar. Trä upp färsen på grillspett (det struntar vi i). Rulla kycklingbullarna i sesamfrön. Grilla i ugn eller på grill i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Till kycklingbullarna serveras en groddsallad (smaskens!).
1 paket böngroddar
2 salladslökar
ett knippe färsk koriander
en näve jordnötter eller cashewnötter (jordnötter är godast...)
1 msk soja (vi körde kikkoman - gott! - i något större mängd)
Blanda ihop allt utom soja. Häll på sojan precis innan servering.
Ovanstående recept avser 4 personer. Hittade det i boken Våra bästa GI-recept av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson från ICA bokförlag.
Obs! Första gången vi lagade kycklingbullarna så gjorde vi inte groddsalladen utan serverade med ris (helt GI-oriktigt...). Det blev inte alls lika gott. Groddsalladen är så krispig och står sig utomordentligt bra till konsistensen på bullarna.
Instagram
10 år sedan
2 kommentarer:
Mmmmm låter gott!
Kanske jag ska orka laga något annat än omelett någon dag..
Ser att fler hittat de där overkligt goda kycklingfärsspetten.
Skulle kunna leva på dem i ett år - MINST!!!
Skicka en kommentar